Ve středu 28. března 2018 proběhl pod záštitou předsedkyně Výboru pro zdravotnictví PS P ČR prof. MUDr. Věry Adámkové a předsedy Zemědělského výboru PS P ČR Ing. Jaroslava Faltýnka v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR seminář na téma "Kvalita potravin a zdraví spotřebitelů" (pozvánka).

http://www.psp.cz/doc/00/14/47/00144722.jpg     

V úvodní části vystoupila prof. MUDr. Věra Adámková, CSc., předsedkyně Výboru pro zdravotnictví, společně s Ing. Jaroslavem Faltýnkem, předsedou Zemědělského výboru. Dále vystoupili: MUDr. Viera Šedivá, náměstkyně ministra zemědělství pro řízení sekce potravinářských výrob – Úřadu pro potraviny (prezentace), Mgr. Václav Pícl, náměstek ministra školství mládeže a tělovýchovy pro vzdělávání, a Ing. Miroslav Toman, CSc., prezident Potravinářské komory ČR.

V odborném bloku vystoupila Mgr. Eva Gottvaldová, hlavní hygienička ČR a náměstkyně ministra zdravotnictví (prezentace: Výživa a pohyb v politikách podpory zdraví), dále Mgr. Michal Kalman, Ph.D., z Institutu aktivního životního stylu, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (prezentace: Děti, pohyb a stravování v letech 1994 – 2018: HBSC studie), RNDr. Magdalena Hrabcová,  Ph.D., z Potravinářské komory ČR, předsedkyně Platformy pro reformulace při České technologické platformě pro potraviny (prezentace: Jak může potravinářský průmysl přispět?), prof. MUDr. Věra Adámková, CSc., předsedkyně Výboru pro zdravotnictví (prezentace: Výživová doporučení a realita praxe) a doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze (prezentace: Vliv reformulací na kvalitu potravin).

http://www.psp.cz/doc/00/14/47/00144718.jpg        

Hlasový záznam semináře naleznete zde.

Aktuálně