3. Potravinářský průmysl rozšiřuje nabídku o výrobky se zlepšeným obsahem (zlepšení složení mikronutrientů a dalších složek)

Subjekt Závazek Vyhodnocení Stav
Obecně Konkrétní příklad z praxe/výrobek/projekt
Nestlé Česko, s.r.o. Rozšíření nabídky svých rostlinných výrobků řady Garden Gourmet Rozšíření portfolia Maggi instantních polévek BIO Výrobky značky Garden Gourmet se se svým složením, založeném primárně na sójových a pšeničných bílkovinách, mohou zařadit mezi oblíbené pokrmy vegetariánů, veganů ale i flexitariánů. Díky vyváženému složení vychází hodnocení Nutri-Score u těchto výrobků na A až B. V roce 2022 byl na český trh uveden nový výrobek THUN VISCH, jako veganská alternativa tuňáka a další novinky jsou se připravují. Maggi BIO polévky jsou vyráběny z pečlivě vybíraných ingrediencí, které splňují požadavky na označení BIO. Tyto výrobky musí obsahovat 95 % zemědělských složek pocházejících z ekologického zemědělství. V roce 2021 byly na trh uvedeny 3 instantní polévky Maggi - rajčatová, bramborová a kuřecí. Hodnocení Nutri-Score u těchto výrobků vychází B.
Unilever Rozšiřujeme nabídku mražených krémů s nutričními benefity. V 2021 byly uvedeny nové výrobky v kategorii Freezing goods, tj. zmrzlina s benefity. Mražený krém Babasucco s vitamínem C, Mražený krém pod značnou BAREBELLS, který je označen v souladu s legislativou jako Zdroj bílkovin.
Závazek se již podařilo naplnit
Naplňování závazku úspěšně probíhá
Závazek se nedaří naplňovat