Transmastné kyseliny

Transmastné kyseliny (TMK) jsou podskupinou nenasycených mastných kyselin. Průmyslově vznikají při částečném ztužování olejů.  Přestože došlo k výraznému snížení výskytu TMK v potravinách, stále se na českém trhu vyskytují potraviny s jejich vyšším obsahem. Jsou to levné druhy jemného a trvanlivého pečiva, čokoládová poleva a cukrovinky, které mají ve svém složení uveden obsah částečně ztuženého tuku. TMK se také nacházejí přirozeně v malém množství v mléčném tuku. Zvýšený příjem TMK představuje značné riziko rozvoje onemocnění koronárních cév, a tak by jejich příjem neměl přesáhnout 1 % celkového energetického příjmu, což odpovídá zhruba 2 g TMK. Reformulace se zaměřují na odstranění TMK z potravin.

http://slot-gacor.nysenate.gov/ https://link-slot-gacor.topacademy.wagor.tc.edu.tw/ http://slot-gacor.next.pwc.com/ https://diperta.padang.go.id/alsin/resources/slot-gacor/ http://slot-deposit-pulsa.learning.moleskine.com/ https://simonak.demakkab.go.id/project/views/slot-online-gacor88 https://slot-gacor.project-c.eidos.com/ https://link-slot-gacor88.nebuta.its-mo.com/ https://restorecal.org/ https://www.isbi.ac.id/-/slot-gacor/ https://slot-gacor88.temply.bizocean.jp/ https://occmakeup.com/
langkah curang Joker678app http://slot88.p1.wrc.com/ https://joker123.ouroboros.ultimaker.com/