Srdečně zveme všechny, kteří se zajímají o reformulace potravin, na druhou výroční konferenci Platformy pro reformulace, která se uskuteční
dne 18. září 2018 od 10:00 hodin v konferenčním sále OKsystem a.s. v Praze na Pankráci.
Nad konáním konference převzal záštitu ministr zdravotnictví Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, MHA a Ing. Miroslav Toman, CSc.
Pozvánka zde.
Program a pokyny k registraci zde.
PROGRAM Výroční konference Platformy pro reformulace dne 18. září 2018 |
|||||
9:30 |
10:00 |
Registrace účastníků |
|||
10:00 Úvodní slovo |
RNDr. Magdalena Hrabcová, Ph.D. / předsedkyně Platformy pro reformulace Mgr. Eva Gottvaldová / náměstkyně pro ochranu a podporu veřejného zdraví - hlavní hygienička ČR, Ministerstvo zdravotnictví ČR MUDr. Viera Šedivá / náměstkyně pro řízení Sekce potravinářských výrob – Úřad pro potraviny, Ministerstvo zemědělství ČR |
||||
10:15 |
11:15 |
I. blok: ZDRAVÝ SPOTŘEBITEL |
předseda: Bc. Květa Krajíčková / předsedkyně sekce nutričních terapeutů, Česká asociace sester, Praha |
||
10:15 |
10:35 |
Výživové trendy a jejich vývoj |
Bc. Květa Krajíčková / předsedkyně sekce nutričních terapeutů, Česká asociace sester, Praha |
||
10:35 |
10:55 |
Bezlepková dieta a zdravý spotřebitel ? |
Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD. / vedoucí metabolické JIP II. interní kliniky a Centra výživy FTN, Praha |
||
10:55 |
11:15 |
diskuse |
|||
11:15 |
12:15 |
II. BLOK: DÍTĚ JE TAKÉ SPOTŘEBITEL |
předseda: Mgr. Michal Kalman, Ph.D. / Institut aktivního životního stylu, Fakulta tělesné kultury, UPOL |
||
11:15 |
11:35 |
Současný pohled na výživu kojenců a malých dětí |
Prof. MUDr. Jiří Nevoral, CSc. / Pediatrická klinika Univerzity Karlovy, 2.LF a FN Motol |
||
11:35 |
11:55 |
Pitný režim v dětském věku |
MUDr. Peter Szitányi, Ph.D. / Klinika dětského s dorostového lékařství 1.LF UK a VFN, AquaLife Institut |
||
11:55 |
12:15 |
Děti, pohyb a stravování v letech 1994 – 2018: HBSC studie |
Mgr. Michal Kalman, Ph.D. / Institut aktivního životního stylu, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci |
||
12:15 |
12:30 |
diskuse |
12:30 |
13:00 |
OBĚD |
13:00 |
14:15 |
III. BLOK: VÝROBCI PRO SPOTŘEBITELE |
předseda: RNDr. Magdalena Hrabcová, Ph.D. / předsedkyně Platformy pro reformulace |
||
13:00 |
13:20 |
Alternativní suroviny a technologie v pekařském průmyslu |
Ing. Eva Řehák Nováková / spolupracováník Svazu pekařů a cukrářů v ČR |
||
13:20 |
13:45 |
Zkušenosti s reformulacemi v pekařském průmyslu |
Ing. Václav Bozděch / PENAM, a.s. |
||
13:45 |
14:05 |
Sodík v minerálních vodách |
Ing. Martin Walter / spolupracovník Svazu minerálních vod |
||
14:05 |
14:15 |
diskuse |
|||
14:15 |
15:15 |
IV. BLOK: VĚDA PRO SPOTŘEBITELE |
předseda: Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. / vedoucí, Ústav konzervace potravin, VŠCHT v Praze |
||
14:15 |
14:35 |
Technologické možnosti při reformulacích potravin |
Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. / vedoucí, Ústav konzervace potravin, VŠCHT v Praze |
||
14:35 |
14:55 |
Obsah soli v masných výrobcích a spotřebitelské vnímání slané chuti |
MVDr. Josef Kameník, CSc., MBA / přednosta, Ústav gastronomie FVHE, VFU Brno |
||
14:55 |
15:15 |
Výsledky v oblasti epigenetických mikronutrientů |
Prof. RNDr. Vladimír Král, DSc. / vedoucí výzkumné skupiny, BIOCEV Vestec |
||
15:15 Diskuse a závěr konference |