POZVÁNKA

 

na výroční konferenci Platformy pro reformulace při České technologické platformě pro potraviny, která se uskuteční dne

 

 18. září 2019 od 10:00 hodin

 

v konferenčním sále OKsystem a.s. Praha,

Na Pankráci 125, Praha 4

 

 

Záštitu nad konáním konference převzali:

 ministr zdravotnictví Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, MHA, ministr zemědělství Ing. Miroslav Toman, CSc.,

a předsedkyně Výboru pro zdravotnictví

prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.

 

 

Program konference a doprovodné informace naleznete v příloze.

Registrace nutná. Účast není zpoplatněna.

Svoji účast potvrďte na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nejpozději do 10. září 2019.

 

 

 

PROGRAM   Výroční konference Platformy pro reformulace   dne 18. září 2019

9:15

10:00

Registrace účastníků

10:00 - 10:30

Úvodní slovo

RNDr. Magdalena Hrabcová, Ph.D. / předsedkyně Platformy pro reformulace

Mgr. Eva Gottvaldová / náměstkyně pro ochranu a podporu veřejného zdraví - hlavní hygienička ČR, Ministerstvo zdravotnictví ČR

Ing. Jindřich Fialka / náměstek sekce zemědělství a potravinářství, Ministerstvo zemědělství ČR

10:30

11:30

I. blok: evropa a spotřebitel

předseda: RNDr. Magdalena Hrabcová, Ph.D. / předsedkyně Platformy pro reformulace

10:30

10:45

Setting the scene: the food and drink industry's contribution to nutrition and health across the EU

Dirk Jacobs / FoodDrinkEurope, Brusel

10:45

11:00

Working together towards a balanced diet.

Nick Deschuyffeleer / Food Policy Manager, FEVIA, Brusel

11:00

11:15

Inovativní řešení pro reformulace v rámci legislativního prostředí v EU

Petr Menšík / EU Affairs Manager, EU Specialty Food Ingredients, Brusel

11:15

11:30

diskuse

11:30

12:30

II. BLOK: VÝŽIVA a spotřebitel

předseda: prof. MUDr. Věra Adámková, CSc. / přednostka, preventivní kardiologie, IKEM, Praha

11:30

11:45

Stravovací zvyklosti českých dětí

Prof. MUDr. Věra Adámková, CSc. / přednostka, pracoviště preventivní kardiologie, IKEM, Praha

11:45

12:00

Zkušenosti s výživou v dětském věku z pohledu lékaře dětského oddělení

MUDr. David Kasal, MHA/ přednosta, dětské a novorozenecké oddělení, nemocnice Chrudim

12:00

12:15

Prevalence dětské obezity v ČR

Prof. MUDr. Marie Kunešová, CSc./ vedoucí oddělení obezitologie, Endokrinologický ústav Praha

12:15

12:30

diskuse

12:30

13:30

OBĚD

13:30

14:30

III. BLOK: potraviny a spotřebitel

předseda: Ing. Jiří Kopáček / Českomoravský svaz mlékárenský, Praha

13:30

13:45

Reformulace v mlékárentství

Ing. Jiří Kopáček, CSc. / Českomoravský svaz mlékárenský, Praha

13:45

14:00

Radosti a strasti reformulace v praxi

Ing. Jana Ovčáčková / ředitelka kvality, Lactalis CZ, s.r.o., Praha

14:00

14:15

Reformulace nejen cukrovinek

Ing. Jana Blecherová/ Public Affairs&NHW Manager, Nestlé Česko s.r.o.

14:15

14:30

diskuse

14:30

15:30

IV. BLOK: věda a spotřebitel

předseda: Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. / vedoucí, Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha

14:30

14:45

Nabídka potravin očima nutričního terapeuta

Mgr. Ing. Ivana Pražanová / předsedkyně, Česká asociace nutričních terapeutů, Thomayerova nem.  Praha

14:45

15:00

Masné výrobky jako snacky: je nutná jejich reformulace?

Ing. František Ježek, Ph.D. / asistent,  Ústav hygieny a technologie masa, VFU Brno

15:00

15:15

Reformulace výrobků z ovoce a zeleniny

Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. / vedoucí, Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha

     15:15 - 16:00        diskuse a závěr konference